Borstvoedingsconsulten

Er zijn verschillende redenen om een consult aan te vragen. Je loopt tegen een uitdaging aan, je voelt je onzeker over het voeden van je baby, of je hebt vragen waar jezelf de antwoorden niet op weet te vinden. 

Tijdens het consult kom ik bij jullie thuis en kijk ik mee met een voedingsmoment. Ik doe een mondonderzoek bij je baby om te beoordelen of je baby wel goed kan drinken. Afhankelijk van de hulpvraag gaan we samen opzoek naar de oplossing die het beste bij jullie past, zodat je snel weer met plezier en vertrouwen borstvoeding kan geven aan je baby.

In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan over de natuurlijke ontwikkeling van een baby, normaal babygedrag en natuurlijk ouderschap. Je krijgt geen adviezen die tegen je gevoel indruisen maar, ik wil je zelfvertrouwen geven en je in je kracht zetten.

Basis Pakket

Standaard Pakket

Deluxe Pakket

Herhaal consult

Meestal komen we een heel eind met één consult aan huis. Soms is het fijn elkaar nog een keer te zien of ontstaat er later een nieuwe vraag.
Bij een herhaal consult kunnen we de laatste puntjes op de i zetten. Door bijvoorbeeld te oefenen met andere houding. 

Telefonisch consult
per kwartier

Heb je een korte vraag waarbij het niet nodig is om mee te kijken, kan er ook gekozen worden voor een telefonisch consult. Indien gewenst kunnen we ook beeldbellen. 

Whatsapp consult
per maand

Via whatsapp vragen stellen, filmpjes laten beoordelen en advies krijgen is ook mogelijk. 
Soms kan iets je onzeker maken en is het fijn om even met mij te sparren, een  korte vraag te stellen en ook voor peptalk kan je bij mij terecht. 

Zwangerschapsconsulten

Ben je zwanger en wil je graag persoonlijk advies rondom het geven van borstvoeding? Heb je al een keer borstvoeding gegeven, maar was dit geen goede ervaring? Of speelt er iets anders bij jou waardoor je graag vóór de geboorte van je kindje zou willen overleggen met een lactatiekundige? Plan dan een afspraak voor een zwangerschapsconsult.

Tijdens het consult mag je al je vragen stellen, bespreken we jouw borstvoedingswensen en maken we samen een borstvoedingsplan dat bij jou past. Zo zorgen we voor een fijne start voor jou en je kindje.  Indien nodig koppel ik, met jouw toestemming, mijn bevindingen terug naar betrokken zorgverleners.

Zwangerschapsconsult aan huis

Zwangerschapsconsult
op de praktijk

Borstvoedingscursus
vanaf

Kolfconsulten

Er zijn veel verschillende kolven op de markt, hoe weet je welke je moet hebben? Er is niet één de beste, maar wel één die het beste bij jou past. Klik hier voor het volledige aanbod kolven.  

Tijdens een kolfconsult gaan we kijken wat het beste past in jou situatie. Welke aangenaam aanvoelt en jou het beste resultaat oplevert. Daarnaast vertel ik hoe je de kolf kan gebruiken en hoe je straks borstvoeding en werk kan combineren.  

Kolfconsult aan huis
per half uur

Kolfconsult op de praktijk
per half uur

Draagconsult

Wil je gaan dragen maar weet je niet goed waar je moet beginnen of vindt je het spannend? Twijfel je wat jou het beste past? Of raak je helemaal overladen door alle keuzes die je tegenkomt aan doeken en dragers? Plan dan een draagconsult

Draagconsult aan huis
per uur

dragenconsult

Mondonderzoek/ Tongriem klieven

Het tongriempje  is het membraan waarmee de tong vastzit aan de bodem van de mond. Een te kort, of te strak tongriempje bij een pasgeborene kan tot problemen leiden bij onder andere de borstvoeding.

Als verloskundige kan ik ook tongriemen klieven, ik beoordeel altijd eerst zelf de tongriem en de beste manier van behandelen (klieven of laseren) en anders maak ik een verwijzing voor jullie naar een andere specialist. 

Tongriemklieven
tijdens een borstvoedingsconsult

Tongriemklieven
zonder afname borstvoedingsconsult

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Voorwaarde is in de meeste gevallen dat de lactatiekundige een IBCLC diploma heeft en is aangesloten bij de NVL. Check wat jouw verzekering vergoed in de ‘zorgwijzer’
Ik ben een  IBCLC en aangesloten bij de NVL, Nederlandse verenging voor Lactatiekundige. 

  • Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak.
  • Mocht je onverhoopt jouw afspraak niet nakomen of/ niet tijdig (uiterlijk 24 uur van te voren) annuleren, dan worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Annuleringskosten zijn €40,-
  • Indien van toepassing wordt een compensatie voor de extra reistijd in rekening gebracht indien het consult meer dan 20 km buiten Apeldoorn plaatsvindt. Hiervoor wordt €30,- per uur in rekening gebracht.
  • Afspraken buiten werkregio dienen altijd telefonisch gemaakt te worden.
  • Er geldt een toeslagen tijdens consultafspraak in het weekend of tijdens feestdagen, hiervoor wordt €25,-  extra in rekening gebracht. 
  • Afspraken in weekend en tijdens feestdagen kunnen alleen telefonisch gemaakt te worden.