Professionele Kolf Huren

Als de melkproductie nog niet goed op gang is kan het soms nodig zijn om voor een korte of lange periode te kolven. Bijvoorbeeld als je baby in het ziekenhuis ligt of wanneer het aanleggen nog niet (voldoende) lukt. Voor een goede melkproductie, zeker op langer termijn, is het heel belangrijk om zo snel mogelijk te starten met kolven en een kolf te gebruiken die ook echt bedoeld is om de melkproductie opgang te brengen.

Medela Symphony Kolf

Bij De Borstvoedingspraktijk verhuren we de professionele Medela Symphony kolf met de PLUS kaart en de verschillende maten kolfsetjes.
Huur borstkolf € 2,50 per dag
Dubbel kolfset € 37,50 eenmalige aanschaf

Je huurt de kolf en koopt de bijbehorende dubbelzijdige kolfset. We verkopen de nieuwe PersonalFit PLUS afkolfsets voor Symphony® met de ovale borstschelp voor:

  • Meer melk: 11% extra na 15 minuten1
  • Meer comfort: natuurlijk en ontspannen kolven2
  • Meer efficiëntie: gebruiksvriendelijk en eenvoudig te reinigen3

Eventueel nadien om te bouwen met de Ombouwset Grace tot dubbelzijdige elektrische kolf. 

Het is belangrijk dat de kolfschelpen de juiste maat hebben voor de meest optimale werking van de kolf. De borstschelpen zijn te verkrijgen in de volgende maten:
Maat S       21 mm
Maat M     24 mm
Maat L       27 mm

Indien je wenst de Medela Symphony te huren neem dan contact op met De Borstvoedingspraktijk.

Ik ben hiervoor 7 dagen per week bereikbaar tussen 9:00 en 21:00 uur.  De kolf kan opgehaald worden op de Badhuisweg 87 te Apeldoorn.
In overleg kan de kolf ook gebracht en gehaald worden hiervoor rekenen we een meer prijs van 10 euro, dit vervalt indien er ook een lactatiekundigconsult wordt afgenomen. 

Symphony PLUS programma

Het Symphony PLUS programma bestaat uit twee verschillende kolfprogramma’s. Het INITIATE kolfprogramma ondersteunt moeders die afhankelijk zijn van een borstkolf om de melkproductie met succes op te starten. Het MAINTAIN-programma is bedoeld om de melkproductie, nadat de deze op gang is gekomen, verder op te bouwen en in stand te houden.

INITIATE

Gebruik je direct na de bevalling 8 tot 12 x per 24 uur. Het INITIATE-programma loopt automatisch gedurende 15 minuten met meerdere pauzes. Het is belangrijk om het programma volledig af te maken. Aan het eind van het programma wordt ‘Programma gedaan’ op het display weergegeven. De borstkolf wordt automatisch uitgeschakeld. 

Wanneer stop je met het INITIATE-programma?
Als je 3 opeenvolgende kolf sessies ten minste 20 ml per sessie hebt gekolft (totaal van 2 borsten) 
OF als je in één keer 50 ml of meer kolft OF na 6 dagen.

MAINTAIN

Gebruik je als de melkproductie op gang is gekomen, 8 tot 12x per dag 15 minuten. Vanaf dag 6 ga je door met kolven totdat de borsten soepel aanvoelen. Indien de productie erg veel of juist te weinig is neem dan contact op met de lactatiekundige. Het kolfprogramma moet handmatig worden uitgeschakeld.