Wat is een lactatiekundige?

Als lactatiekundige ben je een specialist op het gebied van borstvoeding en moedermelk. Als er vragen zijn of problemen met de borstvoeding kun je een lactatiekundige inschakelen. We gaan dan met elkaar kijken naar wat oplossingen zijn. Soms heb je wat praktische tips nodig en soms is het een traject en hebben we een aantal keer contact voordat het helemaal loopt zoals je wilt.

Wat betekend IBCLC Lactatiekundige?

Na de opleiding lactatiekunde kun je meedoen aan het Amerikaanse examen van de IBCLC. Als je dit examen hebt gehaald mag je jezelf een IBCLC lactatiekundige noemen. Dit staat voor een bepaalde kwaliteit en dat is nodig om de zorg vergoed te krijgen van de verzekeraar. Ook ben ik aangesloten bij de NVL, Nederlandse verenging voor Lactatiekundige. De vergoeding zit niet in het basispakket maar wel in aanvullende verzekeringen daarnaast zie kopje “tarieven” voor meer informatie.

"Als nieuwe ouders komt er zoveel op je af. Er worden vele adviezen gegeven en die komen uit allerlei hoeken, meestal heel lief bedoeld maar het kan jullie ook onzeker maken. Jullie wil het namelijk zo graag goed doen, daarom kan het fijn zijn om professionele hulp in te schakelen.”

Lisette van der Werf

Vraag om hulp

Soms is de start anders dan gehoopt, lukt het aanleggen niet goed, komt de melk productie niet goed opgang, is de groei onvoldoende of is het bijvoorbeeld heel pijnlijk. Dat is niet normaal en ook niet nodig en daarom zijn wij er als lactatiekundige.

Ook later

Later in de borstvoedingsperiode kunnen er ook problemen of vragen ontstaan. Omdat de situatie verandert bijvoorbeeld door werken of bij introduceren van vastvoedsel. Ook dan kun je nog altijd bij een lactatiekundige terecht.  

Kleine vraag

Als alles goed loopt, kunnen er toch wel eens vragen zijn. Naast lactatiekundige zijn er borstvoedingscoaches, vrijwilligers van La Leche Leaque en facebookgroepen waar je vragen kunt stellen. Het is altijd fijn om in contact te komen met andere moeders die borstvoeding geven. Maar weet dat je ook met kleine vragen altijd met mij contact mag zoeken! 

Borstvoeding is meer dan moedermelk,

en soms kunnen jullie daarbij wat hulp gebruiken.

Voor lactatiekundige zorg kun je terecht bij De Borstvoedingspraktijk, ik bied de zorg aan tot 20 km rondom Apeldoorn. 
Heb je vragen bel, mail of stuur een whatsapp.

Telefonische Bereikbaar

Maandag t/m vrijdag : 9:00-16:00 voor acute vragen tot 21:00 Weekend : voor acute vragen
Je mag altijd een berichtje of een WhatsApp doen!

Locatie

Badhuisweg 87, 7314 EB Apeldoorn
Tel: 06-13512332
Email: info@deborstvoedingspraktijk.nl