Consulten

Er zijn verschillende redenen om een consult aan te vragen. Je loopt tegen een uitdaging aan, je voelt je onzeker over het voeden van je baby, of je hebt vragen waar jezelf de antwoorden niet op weet te vinden. 

Tijdens het consult kom ik bij jullie thuis en kijk ik mee met een voedingsmoment. Ik doe een mondonderzoek bij je baby om te beoordelen of je baby wel goed kan drinken. Afhankelijk van de hulpvraag gaan we samen opzoek naar de oplossing die het beste bij jullie past, zodat je snel weer met plezier en vertrouwen borstvoeding kan geven aan je baby.

In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan over de natuurlijke ontwikkeling van een baby, normaal baby gedrag en natuurlijk ouderschap. Je krijgt geen adviezen die tegen je gevoel indruisen maar, ik wil je zelfvertrouwen geven en je in je kracht zetten.

Dit is afhankelijk van jullie wensen. Je kiest een pakket wat bij jullie past. We kunnen eventueel ook tijdens het consult kijken hoe het loopt, mocht je het nog niet van te voren weten.

 

Bij een basis consult krijg je precies wat je nodig hebt: professionele zorg rondom de borstvoeding zonder toeters en bellen. Ik kijk mee tijdens een voeding en geef je tips, trucs en ondersteuning/bevestiging die je nodig hebt. Je krijgt naderhand een beknopt verslag met algemene adviezen. 

Bij een standaard consult krijg professionele zorg rondom de borstvoeding, waarbij er ook veel tijd is voor de natuurlijke ontwikkeling en behoefte van je baby. Ik kijk mee tijdens een voeding en eventueel tijdens een kolf moment. Ik geef je tips, trucs en ondersteuning/bevestiging  die je nodig hebt. Je krijgt naderhand een uitgebreid persoonlijk verslag. Na een week bel ik om te vragen hoe het gaat en of er nog vragen zijn. Daarnaast houden we een maand contact, waarbij je mij kan whatsappen bij vragen.

Tijdens dit pakket krijg je alles wat ook bij het standaard pakket krijgt en meer. Namelijk nog meer tijd voor uitleg over natuurlijke ontwikkeling en behoefte van je baby. Na een week bel ik om te vragen hoe het gaat en of er nog vragen zijn. Daarna is het ook nog mogelijk om op een later tijdstip een telefonisch consult te plannen. Gedurende de hele borstvoedingsperiode mag je whatsappen met vragen. Je krijgt korting op vervolg consulten, huur van een professionele kolf en/of borstvoedingsartikelen 

Consulten

Overige diensten

Meestal komen we een heel eind met één consult aan huis. Soms is het fijn elkaar nog een keer te zien of ontstaat er later een nieuwe vraag.

In de zwangerschap alvast een consult aan huis om een plan te maken, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als je vorige (borst)voedingsavontuur niet naar wens is gegaan, dan is dit consult een aanrader!

Er zijn veel verschillende kolven op de markt, hoe weet je welke je moet hebben?
Er is niet één de beste maar wel één die het beste bij jou past. Zoek je een geschrikte kolf dan is misschien een kolfconsult iets voor jou. 
Een kolfconsult kost 30 euro per 30 minuten.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Voorwaarde is in de meeste gevallen dat de lactatiekundige een IBCLC diploma heeft en is aangesloten bij de NVL. Check wat jouw verzekering vergoed in de ‘zorgwijzer’

Ik ben een  IBCLC en aangesloten bij de NVL, Nederlandse verenging voor Lactatiekundige. 

Het tongriempje  is het membraan waarmee de tong vastzit aan de bodem van de mond. Een te kort, of te strak tongriempje bij een pasgeborene kan tot problemen leiden bij de borstvoeding.

Als verloskundige kan ik ook tongriemen klieven, ik beoordeel altijd eerst zelf de tongriem en de beste manier van behandelen (klieven of laseren) en anders maak ik een verwijzing voor jullie. 

Voor klieven tijdens een consult vraag ik 25 euro. Indien ik alleen daarvoor hoeft te komen kost dit 50 euro
(in het weekend vraag ik een toeslag van 25 euro) 

Heb je een korte vraag waarbij het niet nodig is om mee te kijken, kan er ook gekozen worden voor een telefonisch consult. Soms kan iets je onzeker maken en daarom vind ik het heel belangrijk dat je met een relatief ‘kleine’ vraag voor korte peptalk ook bij mij terecht kan (minder dan 5min is gratis).

Of wil je liever een Zoom afspraak vanwege corona of andere redenen is dit ook mogelijk. Middels beeldbellen kan ik dan toch meekijken en aanwijzingen geven.  Indien je dit wens bel of app even om dit in te plannen.