Borstvoedings consulten

Loop je tegen een uitdaging aan, voel je je onzeker over het voeden van je baby, of heb je vragen. Tijdens het consult maken we een plan dat bij jullie past en aansluit bij jullie wensen.

Kolf
consulten

Vind je het lastig welke kolf je zou moeten aanschaffen? Bij mij kan je tijdens een kolfconsult vele verschillende kolven uitproberen en samen kijken we welke het beste bij jou past.

Zwangerschaps consult

Heb je al eerder borstvoeding gegeven maar ging dat niet zoals je had gehoopt of heb je persoonlijke vragen? Ik ga je helpen met de optimale start.

Borstvoedings cursus

Wil je je graag goed voorbereiden? Begrijpen hoe borstvoeding werkt en wat echt het verschil gaat maken? Ik leer je alles wat je moet weten over borstvoeding.

Draag
consulten

Zou je graag willen dragen maar vind je het spannend of weet je nog niet zo goed waarmee? Ik leer je stap voor stap hoe je comfortabel en veilig kan dragen!

Wat mag je verwachten?

Als moeder van 2 meiden, heb ik zowel mijn eigen ervaringen als kennis die ik in de loop van de jaren heb opgedaan als verloskundige en lactatiekundige. Daarom heb ik niet alleen kennis over voeden maar ook huilen, slapen, dragen en het opbouwen van een liefdevolle relatie. 

Borstvoedingsconsulten

Hulp bij borstvoeding

Loop je tegen een uitdaging aan, voel je je onzeker over het voeden van je baby, of heb je vragen waar jezelf de antwoorden niet op weet te vinden. Ik help je graag!

Afhankelijk van de hulpvraag gaan we samen tijdens het consult opzoek naar de oplossing die het beste bij jullie past, zodat je snel ontspannen en met vertrouwen borstvoeding kan geven aan je kindje.

Hoe verloopt een consult?

Tijdens het consult kom ik bij jullie thuis, luister ik naar jullie verhaal en kijk ik mee met een voedingsmoment. Ik doe zo nodig een mondonderzoek. We maken een plan zodat jouw doelen bereikt gaan worden. Nadien krijg je een verslag en via de app en telefonisch ben ik nog bereikbaar voor vragen en support. 

Borstvoeding & meer

In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan over de natuurlijke ontwikkeling van een baby, normaal babygedrag en liefdevol ouderschap. Je krijgt geen adviezen die tegen je gevoel indruisen maar, ik wil je zelfvertrouwen geven en je in je kracht zetten.

Kolfconsult

Welke kolf moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende kolven op de markt, hoe weet je welke je moet hebben? Er is niet één de beste, maar wel één die het beste bij jou past. Tijdens een kolfconsult gaan we kijken wat het beste past in jouw situatie. Welke aangenaam aanvoelt en jou het beste resultaat oplevert. Daarnaast vertel ik hoe je straks eventueel borstvoeding en werk kan combineren.  

Kolven testen

Tijdens een kolfconsult kan je 14 verschillende kolven testen. Hierdoor voel je welke je prettig vindt en welke voor jouw het beste resultaat geeft. Daarnaast leg ik uit hoe de kolf werkt, hoe je kan spelen met de instellingen maar ook andere praktische zaken zoals voorraadje opbouwen, je rechten etc. Dit geheel afgestemd op jouw situatie en op jouw wensen. 

Het kolfconsult vindt i.p. plaats op De Borstvoedingspraktijk, Badhuisweg 87 in Apeldoorn. Mocht dit voor jou niet lukken is het ook mogelijk dat ik aan huis kom, mocht je dit wil bel dan even om een afspraak te maken. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Gemiddeld duurt een kolfconsult 30 tot 60 minuten.

Zwangerschapsconsult

Persoonlijke voorbereiding

Ben je zwanger en wil je graag persoonlijk advies rondom het geven van borstvoeding? Heb je al een keer borstvoeding gegeven, maar was dit geen goede ervaring? Of speelt er iets anders bij jou waardoor je graag vóór de geboorte van je kindje zou willen overleggen met een lactatiekundige? Plan dan een afspraak voor een zwangerschapsconsult.

Borstvoedingsplan

Tijdens het consult mag je al je vragen stellen, bespreken we jouw borstvoedingswensen en maken we samen een borstvoedingsplan dat bij jou past. Zo zorgen we voor een fijne start voor jou en je kindje.  

Nadien

Na het consult krijg je een digitaal verslag en borstvoedingsplan samen met verschillende interessante filmpjes. Indien nodig koppel ik, met jouw toestemming, mijn bevindingen terug naar betrokken zorgverleners.

Borstvoedingscursus

Een goede voorbereiding is echt het halve werk. Als jij begrijpt hoe je lichaam werkt, wat belangrijk is, waar je op moet letten, wat normaal babygedrag is en hoe je de signalen van je baby kan interpreteren en ga zo maar door, gaat dat echt het verschil maken!

Groepscursus

Met een kleine groep op een fijne locatie krijg je tips en informatie over het opstarten van een succesvolle en fijne borstvoeding. Het is een interactieve avond met veel ruimte voor vragen.

Privé cursus aan huis

Ik kom bij jullie thuis en in 2 uur ga ik jullie een power point alles vertellen over borstvoeding. De kraamtijd en het borstvoedingsavontuur kunnen behoorlijk overweldigend zijn. Daarom is het heel fijn dat jullie goed voorbereid het avontuur aan kunnen gaan. 

Online borstvoedingscursus

Met mijn online borstvoedingscursus kan je geheel in je eigen tijd rustig door alle lessen gaan. Ik laat veel zien met voorbeelden en animaties. Het is een praktische cursus waarbij ik ook de onderliggende kennis met je deel zodat je goed begrijpt hoe borstvoeding werkt.

Draagconsult

Waarom dragen?

Dragen zorgt er voor dat kindje zich geborgenheid voelt, troost vindt, minder last heeft van krampjes, vaak beter en langer slaapt en jij je handen vrij hebt. Daarnaast is dragen ook heel gezellig. Het belangrijk te kiezen voor een ergonomische drager, waarbij de baby met haar gezichtje naar je toe zit, de knieën hoger zijn dan de heupen en je kindje een bol ruggetje heeft.

Stap voor stap

Tijdens het consult leer je hoe jij je kindje veilig en comfortabel kan dragen. Ik neem verschillende draagsystemen mee en a.h.v. het gesprek kies je waar je mee zou willen leren dragen. 

Eerst oefenen we met een speciale draagpop, die door de lengte en het gewicht als een echte baby aanvoelt. Ik demonstreer stap voor stap, we herhalen de stappen samen en vervolgens ga jij zelf aan de slag. Je oefent net zo vaak met de draagpop tot je je zeker genoeg voelt om als afsluiting je eigen kindje te dragen. 

Ervaringen

Tessa Review