Borstvoedingshulp mijn aanbod

Als lactatiekundige ben je een specialist op het gebied van borstvoeding en moedermelk. Als er vragen zijn of problemen met de borstvoeding kun je een lactatiekundige inschakelen. We gaan dan met elkaar kijken naar wat oplossingen zijn. Soms heb je wat praktische tips nodig en soms is het een traject en hebben we een aantal keer contact voordat het helemaal loopt zoals je wilt.

Een lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant)

  • heeft meer dan 1000 ervaringsuren
  • 90 lesuren over niks anders dan borstvoeding
  • 4 uur durend internationaal examen gedaan
  • Volgt jaarlijks verschillende bijscholing en symposia
  • Moet iedere 5 jaar gehercertificeerd worden

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding zit niet in het basispakket. Voorwaarde is, in de meeste gevallen, dat de lactatiekundige een IBCLC diploma heeft en is aangesloten bij de NVL Nederlandse verenging voor Lactatiekundige. 

Ik ben zowel IBCLC als aangesloten bij de NVL.
Check wat jouw verzekering vergoed in de ‘zorgwijzer’

Het is heel wisselend, de ene wil dat we even meekijken voor de puntjes op de i. Terwijl de andere belt met hevige problemen. Maar je kan ook een lactatiekundige voor je bevalling inschakelen om te voorkomen dat er  problemen gaan ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je problemen bij je andere kindje hebt ervaren. 

Mijn Blogs

Borstvoeding & Pijn

Pijn Regelmatig kom ik op consult bij iemand in verband met pijn tijdens het voeden. Soms zijn ze al een hele tijd aan het voelen met

Read More